Članci

Razvoj ima svoje različite oblike. Ako i čujemo i pročitamo i isprobamo, veća je verovatnoća da znanje postane veština.

Članci

Razvoj ima svoje različite oblike. Ako i čujemo i pročitamo i isprobamo, veća je verovatnoća da znanje postane veština.

Prekomeran apsentizam je jedan od ozbiljnijih problema sa kojima se suočavaju poslodavci u današnje vreme. Iako su zdravstveni problemi i dalje najčešći uzrok odsustva, istraživanja pokazuju da je manje od trećine odsustva zaposlenih zaista u vezi sa njihovim zdravljem, dok je veći deo uzrokovan porodičnim problemima, stresom, lošim menadžmentom ili kašnjenjem. Često odsustvovanje s posla dovodi do velikih gubitaka za kompaniju, koji se ogledaju u smanjenju produktivnosti, kvaliteta rada, morala, ali i lošijoj usluzi i nezadovoljstvu klijenata.

Preuzmite članak u PDF formatu

Da li sve češće čujete od svojih poznanika, kolega i prijatelja rečenice poput: „Nemam vremena“, „U gužvi sam“, „Ova nedelja mi je prebukirana“, ili možda i sami to govorite? Čini se da ljudi sve više imaju potrebu da ostave utisak da rade nešto vrlo značajno i smisleno, posebno u poređenju sa drugima. Na taj način, ukoliko uvere ljude da ono što rade oduzima i više vremena nego što imaju na raspolaganju, oni stvaraju pozitivnu sliku o sebi kao vrlo uspešnoj, traženoj i zauzetoj osobi, čime stiču moć i zauzimaju visoko mesto na društvenoj lestvici. Ali, o čemu se tu zapravo radi?

Preuzmite članak u PDF formatu

Kada pričamo o davanju povratne informacije, postoje različiti modeli koji nam pomažu da bolje prenesemo poruku. Lično smatram da je najbolji način da budemo autentični i da se ne držimo „slepo“ bilo kog modela, već da se fokusiramo na nameru zbog koje započinjemo davanje povratne informacije i na nedvosmislenu poruku ka drugoj osobi koja glasi – Govorim ti ovo zato što mi je stalo (do tebe i do cilja) i zato što želim da stvari budu još bolje.

©2019 H.art development center doo. Sva prava zadrzava. Designed By A&M Programming and design

Traži