Lideršip

Svrha rukovođenja je dovesti ljude do tačke da samostalno, uspešno i sa zadovoljstvom rade svoj posao. A mi smo tu da vaše menadžere učinimo uspešnim rukovodiocima.

Lideršip

Svrha rukovođenja je dovesti ljude do tačke da samostalno, uspešno i sa zadovoljstvom rade svoj posao. A mi smo tu da vaše menadžere učinimo uspešnim rukovodiocima.

Veštine rukovođenje i lideršip kultura

Koliko dobar menadžer može da podstakne ljude, da ih osposobi da kvalitetno samostalno rade svoj posao, da ih navede da vide smisao onoga što rade, toliko i nevešt menadžer može da demotiviše, učini da svi stagniraju, da budu pasivni u svom poslu, time i neproduktivni ili čak da napuste kompaniju. Baš zato što se pokazalo da je efektivno rukovođenje jedno od stubova zaslužnih za učinak i zadovoljstvo zaposlenih, time i za uspeh cele kompanije - smatramo i da ulaganje u rukovodioce ima najveću isplativost. Ovo investiranje podrazumeva ne samo razvoj veština ključnih za uspešno vođenje ljudi, timova, procesa i ciljeva, već i razvoj potrebnih stavova i načela, a na kraju i razvijanje svesti o svojoj ulozi.

U kompanijama nije dovoljno da postoji par pozitivnih primera, menadžera koji su se samosvesnošću i svojim ličnim radom na sebi uzdigli do tačke da nedvosmisleno daju svoj doprinos i da svi žele da ih slede. U firmama gde se postepeno postigne da ovakvi izuzeci postanu pravilo, mi možemo govoriti o ciljanoj naprednoj lideršip kulturi.

Kreiranje dobre lideršip kulture će pomoći kompaniji, rukovodiocima i zaposlenima da razmišljaju na sličan način na temu razvoja lidera u kompaniji u kojoj rade. Kompanije koje investiraju u ovo, postaju napredne, održive, poželjne kompanije.

Iako se H.art kroz godine rada iskristalisao kao agencija za razvoj veština rukovođenja i građenje lideršip kulture, H.art ne radi samo sa direktorima, menadžerima i supervizorima. H.art veruje u ideju da je dobar lider onaj koji je posvećen uspehu, razvoju veština i posvećenosti svih članova svog tima, bilo vertikalno ili horizontalno u odnosu na njega. Naime, neke kompanije, na sreću, prepoznaju da liderstvo nije uvek vezano samo za poziciju, već da lideri mogu biti svi, nezavisno od toga gde se nalaze u hijerarhiji. To znači da su svi zaposleni u kompaniji odgovorni za rukovođenje sobom i kolegama oko sebe, jasna im je svrha i vizija kompanije, razvijaju druge i imaju svest o sopstvenim oblastima za razvoj, motivišu jedni druge, vrše pozitivan uticaj...

Listu nekih od veština rukovođenja koje razvijamo kod naših klijenata možete videti

Newsletter

Prijavite se na nasu meiling listu kako bi ste dobijali najnovije informacije vezano za hr usluge
captcha 

Pretraži sajt

©2018 H.art development center doo. Sva prava zadrzava. Designed By A&M Programming and design

Search