Individualni, grupni i timski koučinzi
Individualni koučing
Grupni koučing
Timski koučing
U timskom koučingu, ceo tim jedne kompanije ili organizacije se posmatra kao jedinka. Učesnici prorađuju njihove zajedničke ciljeve i izazove. Poenta je da se tim toliko osamostali i postane funkcionalan da kroz buduće izazovne situacije prolazi kao da je pored njih kouč. Dakle, na ovakvim radionicama, neretko se ide ka vizualizovanju zajedničkog cilja, sagledavanju potrebnih koraka za ostvarenje te vizije, a svi učesnici se osnažuju da budu što posvećeniji dogovorenim koracima. Za razliku od grupnog koučinga gde je optimalni broj učesnika 3 do 6, kod timskog koučinga se nekad dešava se da tim čini veliki broj članova. U tom slučaju se preporučuje da dominantni metodološki pristup bude strukturisana otvorena konverzacija u grupi, odnosno „World cafe“ i „Open space technology“. To tačno podrazumeva da se određena pitanja i teme smeštaju na nekoliko „punktova“ u prostoru, a da učesnici imaju prilike da kruže diskutujući i zaključujući stvari koje su im od značaja na određenim poljima.
Obuka koučing veština i kreiranje koučing i mentoring sistema
Kompanijama nudimo i mogućnost da razvijemo njihove unutrašnje resurse obučavanjem menadžera koučing veštinama kako bi uspešnije nosili svoju lidersku ulogu i/ili postavljanjem internog koučing sistema bilo kroz osnaživanje odabranih „internih koučeva“ iz redova menadžera, zaposlenih ili HR-a (najčešće HRBP).